top of page

"Трилогия за душата"
ИЗКУШЕНИЕТО
Вино, Храна, Изкуство

3, 4, 5 май 2024 19:00 часа

В две поредни вечери ще организираме празник за вас, апогеят на който ще бъде празничен GALA-ОБЯД, по време на който ще връчим и специалните награди на ресторант „Корона“!

дегустация_edited.jpg
фон.png
Програма

3 май 2024

На 3-ти май, в синхрон със сезона, нашата пролетна еуфория ще започне. Талантите от Музикална школа „Моника Ла Ре Ми“ пристигат в зала „Рафаело“ на Двореца в Балчик за репетиция и подготовка за гала-концерт от 16:00 часа. Ще ги придружават художественият ръководител на школата - Моника Карагенова, която ще акцентира върху тяхното сценично представяне, вокалният педагог Ангелина Милева, която е и възпитаничка на проф. д-р Стефка Оникян в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София и топ моделът на Русия Ирина Будниченко, преподавател по „Сценично изящество“ в школата. Вратите на репетицията и гала-концерта ще бъдат широко отворени за гостите на ресторант „Корона“. Бъдете готови за изпълнения на млади таланти, които ще накарат най-известните български и световни хитове да звучат по различен начин. Така, както са го правили на всички сцени, на които са излизали досега и са очаровали публиката.

От 18:00 часа ще поканим всички гости във винарната на ресторант „Корона“, защото ако е вино, нека да бъде от кралска изба! Ще анализираме, ще дегустираме, ще вдигнем наздравица и всичко това ще бъде прелюдия към една прекрасна майска “нощ в бял сатен”.
Вечерята в ресторанта ще започне в 19:00 часа, а заслужено участие ще вземе и мастър шефът на ресторант “Корона”, който е приготвил специално селектирано меню за виното и сезона. Вино, храна, какво друго освен прекрасна музика, за която ще се погрижи носителката на над 30 награди от конкурси в България и чужбина – „Моника“. Малко по-късно на сцената, под възторжените аплодисменти, ще се представят младите и много, много талантливи естрадни звезди, оценени и награждавани на многобройни сцени. Те ще бъдат категорични в изпълненията си и ще ви убедят че класиката в поп музиката е непреходна.

 

4 май 2024

Няма да ви оставим дълго време да почивате и още на втория ден ще продължим с нашия празник. Ще осигурим online връзка с най-опитните организатори на конкурси за изпълнители, членове на жури, вокални педагози и художествени ръководители на школи от България и редица държави от целия свят, за да дадат своето професионално мнение за нивото което са постигнали нашите изпълнители.  По време на срещата, всички те ще направят обръщение със специални покани за престижни конкурси в целия свят.
В 18:00 часа, само час преди началото на „Огнената фиеста“, отново ще поканим гостите в кралската винарна на ресторант „Корона“, за да “загреем” подобаващо с чаша вино и дегустация на няколко вида вина.              
В 19:00 часа, най-накрая, огънят и фиестата си дават среща в ресторант „Корона“, а сензацията на вечерта ще бъде изключителната, блестящата и неповторима Ирина Будниченко – топ модел на Русия и носителка на безброй награди от танцувалния подиум, заедно с нейния партньор Тимо. Между танците може да има почивка, но не и за вас, защото отново на сцената, отново с най-добрата музика от България и света, формация “The style” ще се погрижи за вашето добро настроение. Във втората част на вечерта на нашата празнична “Трилогия – вино, храна и изкуство”, огнената танцьорка Ирина ще напътства първите стъпки на гостите в посвещаването им в магията на танца. Знаем, че за някои от вас това може да не бъде първи урок по танци, но ще бъде такъв, който да запомните за цял живот.

5 май 2024

Тържествен обяд

 

Какъв по-добър повод от това да се съберем отново, за да си припомним двете луди вечери и да определим кой ще грабне специалната награда на ресторант „Корона“ за най-артистично присъствие. Спечелилият наградата атоматично получава статут на „асоциран член“ в Национално сдружение „Клуб плиска представя“, за да осъществи заедно с екипа едни от най-интересните събития в България, а чрез идеите си да иницира други.
Сигурно ще ни бъде много трудно, защото наградите са само 3, а заслужилите най-вероятно ще бъдат много повече. Затова обещаваме, че този празник няма да е последен, а ще го превърнем в традиция, за да имате време да се подготвите отсега за следващия празник догодина и да грабнете специалната награда!

P.S. битката за наградата не задължава присъствието ви и в двете вечери, но е задължително да ни впечатлите поне в едната.

Дегустации

3  и 4 май 2024 - Дегустация на 3 вида вино придружена с тапас на

Кралската изба в Двореца Балчик

Цена: 25 лв.

 

Вечери

Вечерите включват дегустации на вино:

3 май 2024 - Дегустация на вино от Изба Калиакра

Свежо бяло, нежно розе или темпераментно червено – всяко вино носи свой характер и история, които определят неговите качества. Ние от Изба Калиакра се грижим с внимание и любов за всеки етап от живота на нашите вина – от засаждането на лозите до дизайна на етикета. Следваме традициите, но използваме модерни технологии. Всяко наше действие е продиктувано от желанието да
ви предложим качествени вина с неповторим вкус, съчетаващи древния дух на Черноморския лозаро-винарски регион и полъха на съвременните тенденции във винопроизводств
ото.

4 май 2024 - Дегустация на вино от Изба Одесос

Изба Одесос е една от новите български винарни с модерна и нестандартна концепция, намираща се в град Варна.
Историята започва през 2016 година. Пътувайки по света и придобивайки опит в някои от най-престижните винарни в Австралия, Нова Зеландия и Чили, братята Георги и Владислав Ванкови решават да създадат една от първите градски винарни в България.

Безкрайните часове работа в различните винарни по света, освен опита, който им дават, допринасят за осъзнаването, че най-ценното качество на виното е тероара. Това изяснява мотото и философията зад  изба Одесос – да преследват и представят своя прочит на Северния черноморски регион, като работят с прецизно избрани лозя край морския град.

Първата официална реколта на избата е през 2020 година.

Меню

Вариант 1

  • Салата Българче – домат, краставица, печени и мариновани тиквичка и патладжан, карамелизиран лук, сирене и градинско песто

  • Ориенталка разядка - печен патладжан, червен пипер, сирене

  • Пиле със скариди с картофено пюре с шафран – пилешко месо, карамелизиран лук, сушени домати, салвия, прошуто, картоено пюре и сос сирена

  • Домашна бисквитена торта с маскарпоне

Вариант 2

  • Салата патладжан – домат, краставица, печен пипер, магданозено песто и мариновано сирене

  • Пънчета от тиквички с мус от сирена

  • Заешко бутче с карамелизирани кореноплодни и винен сос

  • Еклерова торта с ягоди

Вариант 3

  • Селска салата – домат, пипер, червен лук, краве сирене, магданозено песто

  • Баба Гануш

  • Свински Уелинктън с гъбен дюксел върху пюре от грах с ментна и сос Жу

  • Торта Сникърс


Вариант 4

  • Микс от салати със сьомга – микс от салати , ананас , ягодов винегрет и запечена ореховка

  • Морско шишче – сьомга, скарида, чери домати, поднесена със свеж пикантен дип

  • Филе от лаврак с Императорски ориз с авокадо и маслинено-лимонов сос

  • Торта Манго

Вариант 5 вегетарианско

  • Класическо капрезе – домат, моцарела песто, кедрови ядки

  • Спаначена палачинка с крем филаделфия, мариновани краставички и сос Териаки

  • Гюбек на плоча с коричка с гарнитура листни салати

  • Торта Роза

Вариант за обяд

  • Великденска салата – зелена салата, краставица, зелен лук, репичка, яйце

  • Аранчини от дроб сърма върху спаначено пюре и чеснов сос

  • Агнешко печено поднесено с пармезанова полента със собствен сос

  • Торта Ноами

Варинт 1, 2, 3 - 85 лв.
Вариант 4 - 90 лв.
Варинт 5 - 75
 лв.
Варинт обяд - 95 лв.

Във всички менюта са включени един брой минерална вода 400 мл. и един брой безалкохолно 250 мл.

10% отстъпка при ранни записвания

Награди

Безплатна вечеря за двама на стойност 100 лв.
Бутилка вино – Кралска изба – 2 бр.

bottom of page